Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,29 Ft
Euró
397,70 Ft
Font
476,02 Ft
Bitcoin
63,708 $

Megfélemlíthetik a külföldön élő orosz diákokat

A holland média arról számolt be, hogy az orosz diákokat a hazájuk iránti hűségről faggatják orosz állami szervek.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A Hollandiában élő orosz diákok fenyegető telefonhívásokat kaptak orosz állami szervektől, akik a hazájuk iránti hűségükről faggatják őket – írta hétfőn a Fiancieele Dagblad (FD) című holland lap a holland egyetemi szövetség (Universiteiten Nederland) jelentéseire hivatkozva.

A jelentést a holland oktatási minisztérium is megerősítette. Az FD szerint, a hívók azt szeretnék tudni a diákoktól, hogy támogatják-e az Ukrajna elleni háborút. Egy orosz nő a napilapnak úgy nyilatkozott, hogy azután kapott telefonhívást, hogy egy ukrán zászlót tett közzé Facebook oldalán.  Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter

„A hívó fél azt kérdezte, hogy Ukrajna mellett állok-e a háborúban. Barátságosan nyilvánult meg, de mégis megfélemlítőnek éreztem”- idézte a nőt a napilap. 

Az egyetemi szövetség nem tudta megmondani, hány bejelentést kaptak az egyetemek a kéretlen hívásokról. A felsőoktatási intézmények nem hajlandók nyilatkozni az ügyben arra hivatkozva, hogy ez nem áll az érintettek érdekében. 

A hírszerző szolgálatnak tudomása van hívásokról. A szervezet szóvivője azt mondta az FD-nek, hogy Hollandiában élő oroszok korlátozás nélkül hozzáférhetnek a médiához és kapcsolatba léphetnek oroszországi családtagjaikkal, ismerőseikkel. „Az orosz kormány nem tartja kívánatosnak az általuk közvetített kritikákat” – tette hozzá.

(MTI)

Magyar Péter zsarolással vádolja Karácsony Gergelyt, aki szerinte hazudik

Nemcsak hazugságokkal vádolja Magyar Péter Karácsony Gergelyt, hanem többek között zsarolással is.