Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,33 Ft
Euró
397,11 Ft
Font
476,81 Ft
Bitcoin
63,581 $

Lavrov: Kijev figyelemeltereléshez használja az orosz katonai magáncégre vonatkozó vádakat

Az orosz külügyminiszter közölte, a Wagnernek „semmi teendője sincs az orosz kormánnyal”, emellett Kijev figyelemeltereléshez használja a vádakat.

...svg content...Fotó: Az orosz hadsereg által szervezett mariupoli sajtóút során készült kép gépfegyveres katonákról a zaporizzsjai atomerőmű bejárata előtt a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. május 1-jén. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Szergej Lavrov egyik tévés interjúja során kijelentette, az orosz Wagner katonai magáncég tagjai nem tevékenykednek Ukrajnában, a kijevi rezsim pedig azért vádaskodik ellenük, mert így próbálja elterelni a figyelmet a nyugati zsoldosokról.

Emellett hangsúlyozta, hogy a Wagnernek „semmi teendője sincs az orosz kormánnyal”, ezt pedig elmagyarázták a francia kollégáknak is, akik aggódtak a Wagner és a mali kormány közötti megállapodás miatt, amely a biztonsági szolgáltatások nyújtását taglalja. Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Hozzátette azt is, miszerint Moszkvának a líbiai helyzettel kapcsolatban hasonló magyarázatot kellett adnia a Nyugatnak, miután Tobruk tisztviselői meghívták a Wagner-csoportot a városba, amely egyben a líbiai parlament székhelyének is számít.

A TASS cikkéből kiderül, hogy Lavrov azzal zárta mondandóját, miszerint Olaszország „jól ismeri” a líbiai helyzetet, ennek fényében tudja, hogy a Wagner tagjai kereskedelmi alapon vannak jelen, akárcsak Maliban.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.