Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Oroszország szerint a Nyugat most megmutatta az igazi arcát

Oroszország továbbra is azt állítja, hogy nem remeg meg a nyugati szankciók láttán, folytatják a katonai műveletüket, nem állnak le.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Oroszország immáron több mint két hónapja áll hadban Ukrajnával, rengeteg a halott, mindkét oldalon. Hosszú idő fog eltelni addig, amíg pontos számokat közölhetünk, de például csak Mariupolban több mint 20 ezerre becsülik a halottak számát

Ukrajna elnöke szerint amiatt is nehéz megbecsülni a számokat, mert tudomása van arról, hogy az oroszok halottakat égetnek, és magukkal viszik a mobil égetőket, így bizonyítékból is kevesebb lehet a helyszínen. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

Később a népszámlálás adhat pontos képet arról, hányan hunyhattak el, akárcsak a második világháború idején. Sokan valószínűleg már soha nem térnek vissza Ukrajnába, aminek kapcsán az oroszok közölték, eddig hány menekültet fogadtak be.

Hamarosan újabb szankciókat vethetnek ki Oroszországra, melynek gazdasága továbbra sem reccsent meg, és emiatt Zelenszkij még komolyabb szankciós csomagokkal sújtaná az ellenségét, hogy annak ne legyen pénze a háborúra.

Az orosz külügyminiszter lekicsinyelte a nyugati kormányok által hozott orosz szankciókat. Lavrov finoman közölte, nem ismerik a történelmet, mert Oroszország ellen mindig is voltak szankciók ilyen-olyan okok miatt.

„Ez a legutóbbi dühkitörés és szankcióhullám megmutatta a Nyugati igazi arcát…” – mondta Lavrov, aki szerint szó sincs arról, hogy sírni és könyörögni fog a bocsánatért. „Semmit sem tudnak Oroszország külpolitikájáról, vagy arról, hogyan is kell Oroszországot kezelni.” – idézte a CNN az orosz külügyminisztert.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.