Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,26 Ft
Euró
384,45 Ft
Font
451,28 Ft
Bitcoin
68,917 $

Korántsem fenyegeti a magyar gazdagokat az orosz-ukrán háború

Nem kell tartaniuk a hazai tehetős embereknek, ugyanis a háború ellenére tovább gyarapodhat vagyonuk.

...svg content...Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Blochamps Capital tanácsadó cég becslése alapján 2022-ben a száz leggazdagabb magyar vagyona a tavalyi 5 300 milliárd forintról az idén 6 100 milliárdra nőhet, a privátbankok ügyfélkörének kezelt vagyona pedig 7 300 milliárdról 8 ezer milliárdra gyarapodhat – írta a Napi.hu.

Mindez 9,6 százalékos növekedésnek felel meg, vagyis a tanácsadó cég úgy számol, hogy a szupergazdag magyarok megtakarításainak növekedése lépést tarthat az idén a magas inflációval.

A történelemben példátlan mind a jelenlegi leggazdagabbak aktuális vagyonának mérete, mind pedig a vagyonfelhalmozásuk elsöprő dinamikája” – nyilatkozta Karagich István, a Blochamps ügyvezető igazgatója.

Megnézték, hogy 1995 óta hogyan változott a különböző helyzetű rétegek vagyona. A felső 1 százalék vagyona azóta 19-szer annyit nőtt, mint az alsó 50 százaléké.

Az emberiség szegényebbik fele is gazdagodott ugyan, de csak évente 3-4 százalékkal, míg a felső 1 százaléknál ennél jóval nagyobb volt a növekedés az elmúlt 25 évben. A leggazdagabb 500 ember vagyona évente 7, a leggazdagabb 50-é pedig 10 százaléknál is nagyobb mértékben gyarapodott. 

Példának okáért jelenleg az Egyesült Államokban a társadalom legfelső 1 százalékánál van a teljes amerikai magánvagyon 32 százaléka.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.