Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,17 Ft
Euró
397,91 Ft
Font
478,53 Ft
Bitcoin
63,760 $

Miközben az orosz hadsereg csecsemőt robbantott fel, Putyin templomba ment

Vlagyimir Putyin egyértelműen jelezte a háború során, hogy nem igazán hatja meg az a tény, hogy az orosz hadsereg már több száz gyermek haláláért felelős.

...svg content...Vlagyimir Putyin orosz elnök portréjával vonulnak tüntetõk Belgrádban 2022. április 15-én, tiltakozásul amiatt, hogy az ENSZ Közgyûlésén, április 7-én Szerbia támogatta Oroszország tagságának a felfüggesztését a világszervezet Emberi Jogi Tanácsában. MTI/AP/Darko Vojinovic
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Elérkezett az ortodox húsvét, amely egyben azt is jelenti, hogy az ortodox vallású időszakban ünnep van. Ez időre Ukrajna is kezdeményezett tűzszünetet, azonban ezt Oroszország egyértelműen megtagadta.

Az orosz hadsereg úgy „ünnepelte” meg az ortodox húsvétot, hogy egy nyolc civil halálával járó rakétatámadást hajtott végre Odessza ellen, amelyben egy mindössze három hónapos csecsemő is életét vesztette. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

Hogy mit csinált eközben Vlagyimir Putyin? Moszkva polgármesterével, Szergej Szobjaninnal éjféli misére mentek a főváros Orosz Ortodox Tempolomba – írja a The Guardian. Ez az cinizmus és érzéketlenség pedig nem meglepő módon sokakat felháborította a közösségi médiában.

Christopher Miller, a Politico tudósítója például a következő mondattal osztotta meg az erről szóló hírt: Cirkálórakétákat lőttek ki Odesszára, nyolc civil halálát okozva, köztük egy csecsemőét. Majd elmentek templomba.

Sajtóbeszámolók szerint Odessza, Mikolajev, Harkov és Dnyipropetrovszk régiókban is történtek támadások, egész Ukrajnában szirénák zúgnak. Az orosz gonosz boldog Húsvétot kíván nekünk” – fogalmazott Olena Haluska, az ukrán Antikorrupciós Akcióközpont vezetője.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke is elítélte az Odessza elleni rakétatámadást, feltéve a költői kérdést a három hónapos kislány halála kapcsán: „ő is fenyegetést jelentett az Orosz Föderációra?”