Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,79 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
62,249 $

Könnyeivel küszködve számolt be a bucsai mészárosok kitüntetéséről egy japán hírolvasó

Yumiko Matsuo élő adásban omlott össze a hír olvastán.

Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

A Redditre feltöltött videó alatt rengeteg hozzászólás osztozott Matsuo érzelmein, a közösségi oldalon pedig általános vélemény, hogy Japán bátor és becsülendő lépést tett azzal, hogy beszámolt az Ukrajnában zajló tömeggyilkosságról.

Ez is mutatja, hogy ez az egész milyen mélyen rezonál a lelkünk mélyén. Mindannyian jogos dühöt érzünk, és meg akarjuk védeni egymást” – tette hozzá egy kommentelő. Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

Matsuo konkrétan annál a mondatnál nem bírta tovább tartani magát, amikor Putyin szavait tolmácsolta, miszerint a Bucsában szolgálatot teljesítő katonákra „példaképként” kell tekinteni – írta meg az NDTV.

A teljes nyilatkozatában ez állt: „Az egység személyzete az ukrajnai különleges katonai művelet során végrehajtott okos és bátor cselekedeteivel példaképpé vált a katonai kötelesség teljesítésében, bátorságában, elkötelezettségében és szakszerűségében„.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az oroszok kivonulása után szörnyű állapotokkal szembesültek a visszatérő ukrán katonák Bucsában, akik civilek százait találták holtan tömegsírokba temetve, illetve az utcán hagyva.

A Bucsában történteket a nyugati államok háborús bűntettként említik, több államfő egyenesen népirtásként hivatkozik rá.

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.