Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,95 Ft
Euró
398,12 Ft
Font
477,15 Ft
Bitcoin
62,452 $

Zelenszkij figyelmeztet, függetlenségi kamunépszavazásokat rendezhetnek az oroszok

Donyeck és Luhanszk sorsára juthat két további megye, amennyiben túl sok adatot sikerül megszereznie az orosz hadseregnek a lakosoktól.

...svg content...Fotó: EPA/Maxar Technologies
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy Herszonban és Zaporizzsjában is függetlenségi kamunépszavazásokat tarthatnak az oroszok, amelyeknek minden bizonnyal meg fogják hamisítani az eredményét – számolt be róla a The Guardian.

Az ukrán elnök éppen ezért arra figyelmeztet, hogy a két déli megye lakosai ne adjanak ki semmilyen személyes adatot az orosz hadseregnek, mert fel fogják használni a potenciális népszavazásokhoz, ahol e két régió „függetlenségét” kiálthatják ki. Soron kívül Szentkirályi a budapesti korrupcióról: Karácsony hagyta, hogy mindenki szabadon garázdálkodhasson

„Nagyon óvatosan adjunk ki információkat a megszállóknak. Ha azt kérik, hogy tölts ki néhány kérdőívet, vagy hagyd ott az útleveled náluk, tudj róla – ez nem segít. Ez azt a célt szolgálja, hogy úgynevezett népszavazásokat hamisítsanak meg a földeteken”

Zelenszkij jelezte, hogy minden bizonnyal Moszkva parancsba fogja adni, hogy ehhez hasonló „műsorokat” rendezzenek Herszonban és Zaporizzsjában, ezért különösen nagy óvatosságra intette a helyi lakosokat.

Oroszország ezt már Donyeck és Luhanszk esetében is eljátszotta, hogy az általuk bábként odarakott „szakadárok” független államot alakítsanak ki a két keleti megyében, bomlasztva ezzel Ukrajna területi egységét.

A két, eredendően működésképtelen államalakulat már korábban jelezte, hogy amint lehetőségük van, csatlakoznának az Orosz Föderációhoz – feltehetően hasonló forgatókönyvet terveznek megvalósítani Herszon és Zaporizzsja esetében is.

Elkezdődött: Izrael bejelentette, rakétaesőt indított ellenük Irán (videó)

Úgy tűnik, Irán hadat üzent Izraelnek, amivel még inkább kiszélesedhet a háború a Közel-Keleten.