Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,33 Ft
Euró
397,11 Ft
Font
476,81 Ft
Bitcoin
63,581 $

5 orosz toborzóirodát gyújtottak fel az ukrajnai invázió kezdete óta

A legutóbbi incidens Mordvinföldön történt, a támadás során pedig több számítógépet és egy adatbázist is megsemmisítettek.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A csütörtöki jelentések szerint már öt toborzóirodát gyújtottak fel az ukrajnai háború kirobbanása óta, a 7×7 hírportál pedig arról tett jelentést, miszerint a legutóbbi incidens Mordvinföldön, Zubova Poljana településén történt, ahol Molotov-koktélokat használtak a támadás során.

A toborzóirodában több számítógépet, illetve egy olyan adatbázist is megsemmisítettek, amely fontos adatokat és dokumentumokat tartalmazott, többek között behívókat, annak ellenére, hogy a helyi körzetekben szünetelt a toborzási kampány. Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Márciusban a voronyezsi, szverdlovszki és ivanovói területeken szintén Molotov-koktélokat használtak, amikor megrongálták a katonai toborzóirodákat, a Szverdlovszkban és Ivanovóban őrizetbe vett gyanúsítottak pedig azt állították, az ukrajnai háború elleni tiltakozásképp akarták megzavarni a toborzási kampányt.

Négy nappal azután, hogy az orosz hadsereg bevonult Ukrajnába, egy 21 éves fiatal felgyújtott egy toborzóirodát Lukhovicsban, amelyet azzal indokolt, hogy a katonák mozgósítását akarta megakadályozni, ezért tette tönkre az archívumokat.

Az őrizetbe vett személyeknek azonban tulajdon elleni károkozás, gyilkossági kísérlet és terrorizmus vádjaival kell szembenézniük, emellett az orosz hatóságok keményen lépnek el a háborúellenes tüntetések ügyében is, amelyet a „hamis információk” terjesztéséről szóló rendelet még tovább súlyosbít.

A Moscow Times cikkéből kiderül, hogy Oroszország ebben a hónapban indította el a tavaszi sorozást, amelynek célja, hogy július 15-ig 134 500 férfi csatlakozzon az orosz hadsereghez, akik egy évig szolgálnak majd a fegyveres erőknél.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.