Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Utcák fölött lebegő épületekben élhetnek a jövő városlakói

Építészek úgy gondolják, hogy az évszázad végére olyan épületek lephetik el a nagyvárosokat, amelyek szó szerint a levegőben levitálhatnak.

Framlab
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Andreas Tjeldflaat, a Framlab vállalat ökoépítésze olyan lebegő épületek tervrajzait alkotta meg, amelyek léghajóként repkednek a városi utak feletti üres térben, miközben éghajlatvédelmi szempontból is előnyösnek bizonyulnak – írta a Fast Company magazin.

Az Oversky névre keresztelt projekt lényege egy újfajta, futurisztikus köztér létrehozása, ahol a lakásokat erős, könnyű burkolatokkal felszerelt, héliummal kitömött falakkal látnák el, ezáltal bárminemű ellenállás vagy akadály nélkül könnyedén a levegőbe tudnának emelkedni. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

A lebegő burkolatok a renderképeken úgy néznek ki, mintha egy minimalista videójátékból szöktek volna ki, ám a mögötte álló tudomány jóval részletesebb és kifinomultabb egy egyszerű kódolásnál.

A falak szénszálas cellákból készülhetnek, mégpedig nanotechnológiával, míg a közéjük beékelt héliummodulok működését habszerű anyagszerkezetekkel oldanák meg, így a hűtéssel és a hőelvezetéssel sem lenne probléma, nem mellesleg környezetkímélővé is varázsolhatnák az így megépült lakásokat.

Tekintettel arra, hogy a fosszilis tüzelőanyagok jelentősen súlyosbítják a klímaváltozás mértékét, ez a fajta módszer hozzájárulhatna ahhoz, hogy csökkenjen a globális károsgáz-emisszió.

Lehetséges, hogy mindez csupán álomnak tűnik, ám a javaslat korántsem puszta fantázia szüleménye, megvalósítását akár már most el tudnák kezdeni, egyetlen probléma csupán a helyszín kiválasztása, illetve a megfelelő pénzügyi források begyűjtése.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.

Ezzel a góllal kapott ki a PSG a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A PSG több nagy helyzetet is kihagyott, azonban összességében megérdemelt volt a Dortmund győzelme a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.