Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Ez a futurisztikus kikötő egy sci-fi film díszletében is megállná a helyét

MAD Architectures
not image

Kulcsár Péter

2022. január 15. - 20:37

A MAD Architects egy meglévő kínai teherterminál új kompterminállá történő átalakítására kapott megbízást, és egy kifejezetten egyedi megközelítést választott. Az iroda a helyszínen már meglévő darukból merített ihletet, hogy egy rendkívül futurisztikus és idegenszerű komplexumot tervezzen, amely a föld fölé emelkedik.

A Chongqing Cuntan International Cruise Centre névre keresztelt projekt a Kínai Épületkutatási Akadémiával együttműködésben készül egy külvárosi központban, ami egy 66 000 négyzetméteres, Jangce folyó mellett fekvő területen fog elhelyezkedni.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Ezek a portáldaruk idegen lényekké váltak, amelyek a szürrealizmus érzetét keltik. Az új terv ezért nemcsak a múlt ipari jellegét tükrözi, hanem tiszteletben tartja az eredeti szürrealizmust is. Úgy terveztük meg a magasított épületeket, mintha egy futurisztikus, szabadon járkáló város lenne, amely látszólag máshonnan érkezik ide” – mondta a projekt vezetője, Ma Janszong.

A MAD hat, egymással összekapcsolt épületet képzel el, amelyek egyelőre meg nem határozott magasságban emelkednek a föld fölé, és összesen 430 méteres hosszúsággal rendelkeznek, ívelt, narancssárga alumínium külsejük pedig a projekt szürreális összképét hivatott hangsúlyozni.

Éttermeknek, irodáknak, valamint vásárcsarnokoknak adnak majd otthont, és nagyvonalú tetőablakokkal természetes megvilágítást kapnak, valamint zöld növényzettel lesznek tele. Emellett a földszinten egy új csarnok és egy modern park, valamint egy földalatti Cruise Centre Hub is lesz, amely összeköti a zöld övezetet és a magasabban fekvő épületeket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.