Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,93 Ft
Euró
385,46 Ft
Font
451,09 Ft
Bitcoin
69,695 $

Kína továbbra is hangosan ellenzi az egyoldalú szankciókat

Hszi Csin-Ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára és egyben Kína elnöke ismét kifejezte nemtetszését az Oroszország ellen kivetett szankciókkal kapcsolatban.

...svg content...Fotó: EPA/Mark R. Cristino
Ázsia

Nagy Noel

Szerkesztő

Hszi kijelentette, szerinte nem fog működni a Nyugat taktikája, hogy teljesen elvágják Oroszországot a globális ellátási lánctól – idézte a The Guardian.

Kína már nem először kritizálja a nyugati szankciókat, amelyeket Oroszországra vetettek ki az Ukrajna elleni invázió és később a súlyos háborús bűntettek miatt.

Peking azonban óvatosan próbált lavírozni a zavaros geopolitikai helyzetben, ugyanis nyilvánosan nem ítélte el Moszkvát, de folyamatosan rágják a Kreml fülét, hogy kezdjenek béketárgyalásokba.

Az éves Ázsiáért Boao Fórum eseményén tartott, videón közvetített beszédében pedig Hszi amellett érvelt, hogy jelenleg a legfontosabb feladat a globális ellátási láncok stabilizálása.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Hszi azt is kihangsúlyozta mindemellett, hogy a kínai gazdaság „ütésálló”, nagy ellenállásra képes, ez a hosszú távra visszavezethető trend nem változott.

Kína esetében viszont nem is a háború, hanem a Sanghajra kivetett brutális lezárás jelent nagyon fenyegetést gazdasági szempontból, a 20 milliónál is nagyobb lakosságú város ugyanis létfontosságú központja a kínai gazdaságnak.

Sanghaj totális lezárása pedig a globális gazdaságra is súlyosan negatív hatással lesz, amely további nyomást fog helyezni az egyébként is megfeszített ellátási láncokra.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.