Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

Egy kínai virológus szerint Kína sokáig titkolta a koronavírus megjelenését

Egy szökött kínai virológus, Li-Meng Yan úgy fogalmazott a Fox Newsnak adott nyilatkozatában, hogy szerinte Kína jóval azelőtt tudott a koronavírusról, mielőtt hivatalosan is bejelentették.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy szökött kínai virológus, Li-Meng Yan úgy fogalmazott a Fox Newsnak adott nyilatkozatában, hogy szerinte Kína jóval azelőtt tudott a koronavírusról, hogy hivatalosan is bejelentették volna azt.

A kínai orvos a Fox Newsnak adott interjújában fejtegette, hogy szerinte Peking jóval azelőtt tudott az új koronavírusról, mielőtt megerősítették a vírus tombolását. Azt is hozzáteszi, hogy az egyik felettese gyakorlatilag ignorálta a kutatómunkáját a kibontakozó félben lévő pandémiáról, amivel szerinte akár életeket is tudott volna menteni. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Yan úgy gondolja, végezetül csak azért tudatták a világgal a problémát, mert kötelességük volt rá egyrészt a státuszukra tekintve, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet egyik influenzavírusokra és járványokra szakosodott referencialaborja is az országban található, másrészt azért, mert a vírus egyre irányíthatatlanabbul terjedt 2020 első napjaiban.

https://liner.hu/mekkora-a-koronavirus-kockazat-az-iskolakban/

A virológus úgy véli, a véleménye miatt már a kormány ellenségének számít, és ezért be akarják sározni a hírnevét, szerinte maga a kormány szervezett egy összehangolt kibertámadást ellene az elcsendesítése érdekében. Yan szerint veszélyben van az élete, és nem valószínű, hogy újra láthatja a családját, de megérte a kockázat.

A virológus bevallása szerint azért éppen az Egyesült Államokba érkezett, mert nagyobb nyilvánosság előtt akar beszámolni a koronavírussal kapcsolatos igazságokról. Az igazság pedig meglehetősen meredek: Yan azt állítja, hogy a legmagasabb rangú kormányemberek és politikusok igyekeztek eltitkolni a koronavírusra vonatkozó információkat a narratíva irányítása érdekében.

Az orvos elmondása alapján ő volt az egyik legelső tudós, aki az új koronavírust tanulmányozta, még a felettese kérte meg rá 2019 végén, hogy vizsgálja meg a furcsa SARS-szerű megbetegedések terjedését. A kínai kormány állítólag megtiltotta a külföldi kutatóknak, hogy vizsgálják az eseteket, ezért máshova kellett fordulnia plusz információkért.

https://liner.hu/a-koronavirus-vakcinakat-eloszor-a-szegenyebbeknek-kell-megkapniuk/

Annak ellenére, hogy a kínai járványügyi központ egyik embere is megerősítette Yannak, hogy az emberek közötti terjedés lehetséges, a WHO még január 9-én arról számolt be, hogy a kínai hatóságok információira támaszkodva kijelenthető, nem terjed olyan könnyen az emberek között.

Yan beszámolója szerint egyszer csak megváltozott a narratíva, és a félelem uralkodott el az orvosok és a kutatók körében, egyszerűen nem beszélhettek a vírusról annak ellenére, hogy a vírusfertőzöttek száma exponenciálisan emelkedett. Az orvos tovább kutatott és ezt el is juttatta a felettesének, aki csak annyit mondott neki: „maradj csendben és légy óvatos”.

https://liner.hu/furcsasagok-vannak-az-orosz-koronavirus-adatokban/

Az orvos állítása szerint a WHO-hoz köthető laboratórium társigazgatója is tudott mindenről, de nem csinált semmit, ami Yant ugyan felbőszítette, de egyáltalán nem lepte meg, mivel „tudomással volt az olyan szervezetek korruptságáról, mint a WHO, vagy akár a kínai kormány és a Kínai Kommunista Párt”. Természetesen mindkét fél vehemensen tagadja, hogy titkolóztak volna a vírus kapcsán.

A kínai kormány kezdetek óta arról beszél, hogy hatékonyan és gyorsan reagáltak a pandémiára, és teljes átláthatóságot tanúsítottak az egész esemény során. A WHO pedig szintén folyamatosan tagadja, hogy bármi rosszat csináltak volna, és maguk kezdeményezték, hogy egy kutatócsapatot küldenek Kínába a SARS-CoV-2 eredetének vizsgálata érdekében.

https://liner.hu/who-nincsenek-rendes-vezetok-amikor-a-vilagnak-egyesulnie-kellene/

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.

Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Egy jólléti ellenőrzésre érkeztek a helyszínre a rendőrök, a házban azonban már csak a nő holttestét találták meg.