Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Sor került az ötödik fogolycserére Ukrajna és Oroszország között

Az ukrán miniszterelnök-helyettes közölte, 76 ukrán hadifogoly érkezett Oroszországból, akik a cserét követően biztonságban hazatérhettek.

...svg content...Fotó: Ukrán katona pihen az orosz csapatok támadása előtt Donyeck megyében 2022. április 18-án. MTI/EPA
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Irina Verescsuk megerősítette, Oroszország 16 civilt, 60 katonát, köztük 10 ukrán tisztet adott át Ukrajnának, ez pedig az ötödik hadifogolycsere volt, amely a háború kirobbanása óta létrejött a két ország között, írja a Sky News.

Az első katonai fogolycserénél az oroszok tíz ukrán katonát és 19 civil tengerészt engedtek szabadon, cserébe az ukránok tíz orosz katonát és 11 civil tengerészt adtak át Oroszországnak, az erre vonatkozó híreket pedig a Facebook oldalán osztotta meg az ukrán miniszterelnökhelyettes. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

A második alkalommal 86-86 katonát cseréltek ki a felek a kelet-ukrajnai Zaporizzsja megyében, a harmadik fogolycserénél pedig 12 ukrán katona és 14 civil térhetett vissza hazájába, az viszont nem derült ki, Ukrajna hány orosz foglyot engedett ekkor szabadon.

Múlt hét csütörtökön pedig 30 ukrán katona tért haza, majd pénteken öt, akikért cserébe négy orosz hadifoglyot engedtek szabadon, amelyre a dél-ukrajnai Herszon megyében került sor, erről pedig a VG is beszámolt.