Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,647 $

Orosz védelmi minisztérium: 1260 ukrán célpontot találtak el a rakéták

A meg nem erősített jelentések szerint több ukrajnai területet vettek célba a támadásokkal, amelyekről Oroszország kijelentette, sikeresnek bizonyultak.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az orosz védelmi minisztérium nemrégiben arról számolt be, miszerint Oroszország rakéta- és tüzérségi ereje 1260 ukrán célpont ellen indított támadást az éjszaka folyamán, azonban a Sky News nem tudta ellenőrizni, sem alátámasztani az erre vonatkozó állításokat.

Hozzátették, a légvédelmi erők egy ukrán MiG-29-es repülőgépet is megsemmisítettek a kelet-ukrajnai Donyeck régióban, két nappal ezelőtt pedig Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, két másik MiG-29-est lőttek le Harkov megyében. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

Ukrajna legfőbb biztonsági tisztségviselője szerint arra számítottak, hogy Oroszország hamarosan megkezdi az új offenzívát az ország keleti részén, amely az előzetes jelentések szerint tegnap elkezdődött.

A biztonsági tanács titkára, Olekszij Danilov úgy véli, az orosz erők arra tesznek kísérletet, hogy megkezdhessék „az aktív szakaszt”, a kelet-ukrajnai előrenyomulás elsődleges célja pedig az, hogy elfoglalják a Donbász régiót.