Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,63 Ft
Euró
385,13 Ft
Font
450,71 Ft
Bitcoin
71,083 $

Putyin: a Nyugat kudarcot vallott a „gazdasági villámháborús stratégiájával”

Az elnök szerint Oroszország példátlanul nagy nyomás alá került, azonban a nyugati szankciók nem érték el a céljukat.

...svg content...Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatást tesz a Vosztocsnij űrközpontban az Oroszország ázsiai részén, az Amuri területen lévő Ciolkovszkijban 2022. április 12-én, Jurij Gagarin űrrepülésének 61. évfordulóján. MTI/AP/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Egy gazdasági kérdésekkel foglalkozó találkozón Vlagyimir Putyin közölte, a Nyugat elbukott a terveiben, mivel nem sikerült összeomlasztania Oroszország pénzügyi rendszerét, emellett áruhiányt sem volt képes előidézni az országban.

Kifejtette, hogy a nyugati országok arra törekedtek, hogy erőteljes nyomást gyakoroljanak Oroszországra, amely a szankciók további szigorítását jelentette, ezzel pedig azt akarták elérni, hogy aláássák az ország pénzügyi és gazdasági helyzetét, illetve pánikot keltsenek. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

Végül a bankrendszer összeomlását és súlyos áruhiányt jósoltak az üzletekben, azonban az orosz elnök teljes bizonyossággal jelentette ki, hogy a „gazdasági villámháború stratégiája” kudarcot vallott Oroszországgal szemben.

Putyin azt is elmondta, miszerint egy rövid ideig tartó, jelentéktelen nehézséget követően stabilizálódott az orosz kiskereskedelmi piac, valamint az ellátási lánc is helyreállt, minden rendben van a készleteikkel – derül ki a RIA cikkéből.

Hozzátette, hogy a szankciók az árak és a munkanélküliség drasztikus emelkedéséhez vezettek világszerte, valamint az USA és Európa gazdasági helyzetét is jelentős romlásba taszították, illetve helyeselte, hogy a hatóságok felhagytak a piac „kézi szabályozásával”, majd szabad teret engedtek a vállalkozásoknak, hogy megtalálják a legmegfelelőbb megoldást.

Publicus: Karácsony Gergely magabiztosan vezet

A főpolgármester akkor is győzne, ha Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid visszalép egymás javára.

Még mindig kirúghatja a Barcelona Xavit

Xavi jövője nyitott maradt, miután a Barcelona elnöke elégedetlen vele, és hamarosan ismét személyesen fognak beszélgetni.

Öt autó rohant egymásnak az M7-esen Törökbálintnál

Több autó is egymásnak rohant az M7-es autópályán Törökbálintnál, ami miatt az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.