Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,96 Ft
Euró
397,10 Ft
Font
470,08 Ft
Bitcoin
66,436 $

Zelenszkij nem engedi, hogy Ukrajna területeket adjon fel keleten, Kijev nem nyugodhat meg

Az ukrán elnök kitart a korábbi nézete mellett, és egyúttal elismerte, a közelgő csata a háború egész menetét befolyásolhatja.

...svg content...Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott sajtóértekezleten Kijevben 2022. április 8-án. MTI/AP/Adam Schreck
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ukrajna több fronton is dolgozik a szebb jövő érdekében, nemrég például elkészült az a dokumentum, amivel az ország egy lépéssel közelebb került az EU-tagsághoz. Zelenszkij nagyobbnál nagyobb vezetőkkel tárgyal, hol telefonon, hol személyesen, mert több mint kaotikus a helyzet.

Nemrég már az IMF ügyvezető igazgatójával is beszélt, és pozitívan értékelte a beszélgetést, ami újabb lendületet adhat Ukrajnának. Az oroszok azonban nem állnak le, legutóbb két MiG-29-es vadászrepülőgépet is lelőttek, nem sokkal azután, hogy leszedtek egy ukrán teherszállítót, rajta rengeteg olyan fegyverrel, amit a Nyugattól kaptak az ukránok. Soron kívül Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

Miközben fotók szivároghattak ki a Moszkva névre keresztelt megsemmisített orosz hadihajóról, Zelenszkij tisztázta, nem hajlandó területeket feladni a keleti régióban Oroszországgal szemben. Emellett elismerte, a közelgő csata a háború egész menetét befolyásolhatja, miután az oroszok nagyon komoly támadást tervezhetnek.

A CNN-nek adott interjújában beszélt erről, és szerinte Donbász elfoglalásával az orosz erők újra megpróbálkozhatnak Kijev elfoglalásával – írja a The Guardian. Figyelmeztetett, miszerint az a tény, hogy az oroszok kivonultak északról, és sikeresen visszaverték a támadásaikat, nem garancia arra, hogy nem is térnek vissza Kijevbe, ha Donbászt elfoglalták.

Zelenszkij kész diplomáciai úton befejezni a háborút Oroszországgal, bár eddig egy nagyobb sikerről sem számolhattunk be a béketárgyalások kapcsán, és még a nagy Putyin-Zelenszkij találkozó sem jöhetett létre. Az ukrán elnök szerint ez az oroszok hozzáállásától is függ, mivel az általuk adott ultimátumok csak nehezítik a kérdést.

Kiderült, mi jelenleg Magyar Péter legnagyobb kihívása, várja az emberek döntését

Magyar Pétert egyre többen igyekeznek meggyőzni arról, hogy vállaljon munkát az Európai Parlamentben, és most pontosan erről kérdezi meg az embereket.

Eljött a nagy nap, Mbappé pályára léphet az Európa-bajnokságon

Eljött a nagy nap, amikor is Franciaország is megkezdheti a menetelését az Európa-bajnokságon, amit természetesen élőben közvetít a televízió.