Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

Lelőttek két MiG-29-est az oroszok

Oroszország közölte, hogy leszedtek két MiG-29-es vadászrepülőgépet Harkovnál.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az orosz légvédelem Harkiv megyében lelőtt két MiG-29-es repülőgépet, Pavlovgrádnál pedig egy drónt – jelentette ki Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnap esti hadijelentést ismertetve.

Konasenkov szerint precíziós föld-levegő rakéták egy lőszer- és egy üzemanyag-raktárt, a légerő gépei 44 katonai a rakétacsapatok és tüzérség pedig 113 létesítményt semmisített meg. A tábornok azt mondta, hogy a háború kezdete óta az ukrán fegyveres erők 136 repülőgépet, 471 drónt, 249 légvédelmi rakétarendszert, 2308 harckocsit és páncélozott harcjárművet, 254 rakéta-sorozatvetőt, 998 tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2171 speciális katonai járművet veszítettek.

A RIA Novosztyi hírügynökség vasárnap esti helyszíni jelentése szerint a mariupoli Azovsztal acélműben körülzárt ukrán erők nem éltek az orosz hadvezetés által felkínált fegyverletételi lehetőséggel. A donyecki „népi milícia” azt közölte a Telegram-csatornáján, hogy a mariupoli Iljics fémműnél április 11-ről 12-re virradó éjjel megkísérelt sikertelen ukrán kitörési kísérletben életét vesztette Volodimir Baranyuk ezredes, a 36. önálló tengerészgyalogos dandár parancsnoka. Az összecsapásban mintegy 50 ukrán katona esett el, 42 pedig megadta magát.

(MTI)

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.