Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,37 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,190 $

Oroszország: az Európai Unió a NATO gazdasági minisztériuma lett

Josep Borrell még a Kijevben tett látogatása során fogalmazott úgy, hogy az Európai Unió történetében először úgy tűnik, a harcmezőn nyernek meg egy háborút és nem a diplomáciai dimenzióban.

...svg content...Marija Zaharova orosz külügyi szóvivõ Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek az elõzõ év diplomáciai tevékenységét értékelõ évenkénti sajtóértekezletén Moszkvában 2022. január 14-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Erre pedig reagált Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője is, aki elmondta, az Európai Unió átalakult a NATO fegyveres szövetség gazdasági szárnyává – idézte a TASS. Zaharova a Telegra-csatornáján fogalmazott úgy:

„Ennyit a gazdasági szervezetről! Ez már többé nem az Európai Unió. Ez csupán a NATO gazdasági kapcsolatokért felelős minisztériuma lett” Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Borrell nyilatkozata azért is példátlan, mert Jugoszlávia, Líbia, Afganisztán, Szíria, illetve Irak kapcsán sem hangzottak el ilyen kijelentések, amelyek szintén közelmúltbeli a háborúk voltak – Irakot még el is ítélték.

Az Európai Unió külügyi biztosának nyilatkozata így egyértelműen rámutat arra, mennyire fontosnak tartja a kereskedelmi blokk Ukrajna győzelmét, amely nem csak az ukránokra, hanem egész Európára nézve is létfontosságú biztonságpolitikai kérdés lett.