Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Válogatott jelzőket aggatott Joe Bidenre Észak-Korea

Észak-Koreának nem tetszett, hogy Biden háborús bűnösnek nevezte Putyin orosz elnököt, szerintük ilyet csak „a jenkik leszármazottai tehetnek“. 

...svg content...Fotó: EPA/SHAWN THEW
Észak-Amerika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Joe Biden „háborús bűnösnek“ nevezte Vlagyimir Putyint, és felszólított, hogy állítsák bíróság elé a civilek ellen elkövetett állítólagos atrocitások miatt, amelyek Bucsában történtek. 

Észak-Korea nem hagyta szó nélkül a dolgot, ugyanis „a legújabb történet az amerikai elnöké, aki alaptalan adatokra támaszkodva rosszat mondott az orosz elnökről. Ilyen meggondolatlan megjegyzéseket csak a jenkik leszármazottai tehetnek, az agresszió és a cselszövés mesterei“.  Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Bident „a folyatamtos nyelvbotlásairól ismert elnökként“ jellemezte, de tartózkodott a KCNA hivatalos hírügynökség attól, hogy a nevén nevezze a szombaton közzétett kommentárban. 

„A következtetés az lehet, hogy szellemi képességeivel van valami probléma, és meggondolatlan megjegyzései csak egy szenilis öregember meggondolatlanságának megnyilvánulásai“

– idézi a Channel News Asia

Komornak tűnik az Egyesült Államok jövője egy ilyen gyenge emberrel a hatalomban“ – teszik hozzá.

Észak-Korea szövetségese Oroszországnak, korábban is is többször segített egymásnak a két ország. Moszkva régóta ellenzi az atomfegyverekkel rendelkező Észak-Koreára nehezedő nyomás fokozását, sőt humanitárius okokból enyhítést kért a szankciók alól.

Phenjan az Ukrajnával vívott háborúban is Moszkva pártjára állt, azzal vádolva az Egyesült Államokat, hogy az a válság „gyökere“.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.