Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Visszatér Fekete-Győr: ő lehet a párt frakcióvezetője az Országgyűlésben

Fekete-Győr András ellen korábban bizalmi szavazás zajlott, viszont úgy tűnik, a társai továbbra is bíznak a politikusban. 

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Momentum közölte, hogy a párt elnöksége Fekete-Győr Andrást jelöli a leendő képviselőcsoport vezetőjének, a hivatalos választásra vasárnap kerül sor a frakció tagjai által, azonban úgy vélik, a pártelnökség ajánlata elegendő érv lesz Fekete-Győr számára a tisztség betöltéséhez. 

Fekete-Győr a Momentum egyik alapítója, majd 2016-tól a Mozgalom elnöke. 2017-ben vált a Mozgalom párttá, amelyet 2021-ig vezetett a politikus, akit elnöki tisztségétől a Momentum tagsága bizalmi szavazás útján fosztott meg.  Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az ellenzéki előválasztáson, amelynek tétje az ellenzéki miniszterelnök-jelölt állítása volt, nagyon rosszul szerepeltek, mindössze a szavazatok 3,5 százalékát sikerült megszerezniük, ezért az elnöki széket Donáth Anna kapta meg. 

A 2022-es parlamenti választásokon a párt listavezetője volt Fekete-Győr, a Momentumnak pedig a második legnagyobb ellenzéki frakciója lesz az Országgyűlésben 11 képviselővel, amelyből 6 listán került be, míg 5 egyéni választókerületi győztesként – írja a Telex.