Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,754 $

Orosz-ukrán háború: lesújtó videó Mariupol utcáiról, minden darabokban

Ha egy nap véget ér az ukrajnai háború, Mariupol is azon városok között lesz, amit szinte teljesen ujjá kell építeniük a helyieknek.

...svg content...Fotó: Ukrán katonák egy megrongálódott orosz katonai jármű mellett a Kijev melletti Bucsában 2022. április 4-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Sokan nem hittek abban, hogy Oroszország megtámadhatja Ukrajnát, majd február végén bekövetkezett a legrosszabb forgatókönyv, és az egységek megindultak. Rövid idő alatt rengeteg katonát veszítettek az oroszok, és sok civil is meghalt a támadásokban.

Azóta több ezer civil hunyt el, köztük sok gyerekkel, akik semmiről sem tehettek. Azok a gyermekek sem tehettek semmiről, akiket pénteken ért halálos támadás egy ukrán vasútállomáson, melynek híre az egész világot megrázta. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Legkevesebb 50 ember hunyt el ebben a támadásban, amit az ukrán elnök is véleményezett, és háborús bűnként beszélt a rakétatámadásról. A vizsgálatok már folyamatban vannak, hogy kiderítsék, pontosan honnan érkezett a két rakéta, és ki vagy kik adhatták ki a parancsot a kegyetlen támadásra.

Mariupolban is számtalan olyan esetet rögzítettek, amiket háborús bűnöknek minősíthetnek a bíróságok. Sokakat vonhatnak emiatt felelősségre, és valószínűleg többük már nincs is az élők sorában, mivel az oroszok a parancsnokok mellett sok ezer katonát is vesztettek.

Alább egy újabb felvételt láthatunk a mariupoli utcákról, amiket szinte a földdel tettek egyenlővé. Szinte teljesen eltűnt az élet a kikötővárosból, ahol pár héttel ezelőtt még minden csendes volt, az emberek dolgoztak, programokra jártak, ám ez már a múlt.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.