Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,28 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
60,283 $

A brit menekültügyi intézményrendszer „elfogadhatatlanul lassan működik”

A menekültügyi miniszter „kínosnak” nevezte az Egyesült Királyságban kialakult helyzetet, mivel a bürokratikus rendszerhez köthető folyamatok jelentősen megnehezítik a menekültek helyzetét.

...svg content...Fotó: Az orosz-ukrán háború elõl Ukrajnából menekülõk fogadására létesített humanitárius tranzitpont a budapesti BOK csarnokban 2022. március 29-én. (MTI/Balogh Zoltán)
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Lord Harrington egyik interjúja során elismerte, a brit belügyminisztérium és a kormány nem volt „felkészülve” arra, hogy megfelelő módon és gyorsasággal kezelje a nagy számban érkező ukrán menekültkérelmeket.

Egy betelefonáló arról panaszkodott a miniszternek, hogy március 24. óta Párizsban rekedt, miközben az Egyesült Királyságba szóló vízumára vár, hogy tovább indulhasson az unokahúgával és a 18 hónapos kisbabájával, emellett „szégyenletesnek” nevezte a helyzetet, hiszen rengeteg helyre kell információkat küldeni és válaszra várni, hogy elbírálják az ügyet. Soron kívül Különös közleményt tett közzé a keszthelyi kórház a szülészeti osztály működéséről

Harrington „elfogadhatatlannak” tartotta, hogy az ukrán nőnek és családjának ilyen hosszú ideje kell várnia a folyamat lezárultára, emellett hozzátette, hogy „szánalmas” lenne tőle, ha megpróbálna mindezekre kifogást keresni, hiszen a hölgynek igaza van – derül ki a Sky News cikkéből.

Ígéretet tett arra, hogy „minden ébren töltött órájában” azon fog igyekezni, hogy ő és munkatársai felgyorsítsák a folyamatot és megoldást találjanak a fennálló problémákra, emellett elnézést kért és mélységes sajnálatáról biztosította az érintetteket.

Már tudni, miért vont le indokolatlanul pénzt az Apple a magyar számlákról

Az OTP Bank szakemberei közvetlenül érték el az Apple londoni központjának szakértőit, akik a háttérben folyamatosan dolgoznak az ügyön.