Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,745 $

Ukrajnán belül több mint 7 millióan kényszerültek elhagyni otthonukat

A felmérés szerint a háztartások több mint felében gyermek is van, és nagyon magas az idősekkel és betegekkel menekülők száma is.

...svg content...Fotó: Résztvevõk a Magyarországra menekült ukrán anyák felvonulásán Budapest belvárosában 2022. április 2-án. A demonstrálók csatlakoztak az Egymillióan a szabad Ukrajnáért Facebook-csoport Legyen végre vége! elnevezésû, a szabad Ukrajnáért tartott szolidaritási tüntetéséhez a Szabad sajtó útján. MTI/Bruzák Noémi
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legfrissebb jelentése szerint eddig 7,1 millió ember kényszerült elhagyni otthonát Ukrajnában. A március 16-i első felmérés óta 10 százalékkal nőtt az Ukrajnán belül maradó menekültek száma – számolt be a CNN.

„Sürgősen szükségünk van humanitárius folyosókra, hogy lehetővé tegyék a civilek biztonságos evakuálását, és biztosítsák a rendkívüli fontosságú humanitárius segélyek biztonságos szállítását, hogy minél gyorsabban segíthessék a belső menekülteket” Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

– nyilatkozta António Vitorino, az IOM főigazgatója.

A jelentés szerint a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő háztartások több mint felében van gyermek, 57 százalékában idősek, 30 százalékában pedig krónikus betegségben szenvedők. A menekülő háztartások több mint egyharmada jelezte, hogy nem volt jövedelme az elmúlt hónapban.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint több mint 4,2 millióan lépték át Ukrajna határait, hogy a szomszédos országokba meneküljenek, így az orosz invázió kezdete óta összesen legalább 11,3 millió ember kényszerült elhagyni otthonát.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.