Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,06 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,20 Ft
Bitcoin
62,420 $

Koronavírus – újra szigoríthatnak az óvintézkedéseken Magyarországon

Bár az elmúlt hetekben biztató eredményekről számoltak be az egészségügyi hatóságok, nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben ismét bevezethetik a korlátozásokat.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Bár az elmúlt hetekben biztató eredményekről számoltak be az egészségügyi hatóságok, nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben ismét bevezethetik a korlátozásokat.

A szokásos csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, a pandémia jelenlegi állapotát látva újabb szigorításokat eszközölhetnek a döntéshozók. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Csütörtök este ismét ülésezni fog az operatív törzs, amelyen egyáltalán nem kizárt, hogy az enyhítésekkel szembeni korlátozások újbóli alkalmazását hagyhatják jóvá a szakemberek.

Gulyás Gergely hozzátette, nem szeretne pánikot kelteni, azonban egyértelműen látszik a határos országok statisztikai adataiból, hogy a koronavírus-járvány nyáron berobbanhat, így fel kell készülniük az összes eshetőségre, melyek között a lezárások ismételt életbe léptetése is szerepel.

Az európai válságkezelési hitelcsomaggal kapcsolatban hétfőre és keddre az Országgyűlés összehívását fogják kezdeményezni, amelyen a gazdasági segítség folyósításának módján kívül akár az egészségügyi krízis következő lépéseit szintén megvitathatják.

A kancelláriaminiszter elmondta, szükség esetén a határzárakat napokon belül visszaállíthatják, erről tájékoztatást az elkövetkező napokban adhat ki a kormány.

https://liner.hu/koronavirus-javul-a-helyzet-az-orszagban-de-a-keszultsegi-szintet-tartani-kell/