Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Fehér Ház: „A Bucsában történt gyilkosságok újabb bizonyítékai a háborús bűnöknek”

A visszafoglalt településen készült felvételek szerint a támadások rengeteg civil áldozattal jártak, és a polgári infrastruktúra is jelentős károkat szenvedett el.

...svg content...Fotó: EPA/ATEF SAFADI
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a bucsai gyilkosságokról szóló hírek felkavaró, de „nem meglepő”, bizonyítékai Oroszország háborús bűneinek – számolt be a The Guardian.

„Mostanra arra a következtetésre jutottunk, hogy Oroszország háborús bűnöket követ el Ukrajnában, a Bucsából érkező információk pedig úgy tűnik, további bizonyítékai a bűncselekményeknek” Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

– fogalmazott Sullivan.

Széles körben váltottak ki felháborodást a felszabadult területekről érkező jelentések, amelyeken az utcán szétszórva heverő vagy tömegsírba temetett holttestek láthatók, valamint olyan civilek, akik kezét hátrakötötték, fejükre pedig zsákot húztak, mielőtt fejbelőtték volna őket.

A világ vezetői elítélték Oroszország tetteit, a bűnösök felelősségre vonását és súlyosabb szankciókat követelnek, Moszkva azonban tagadja, hogy köze lenne a barbár gyilkosságokhoz, és azt állítja, megrendezték a felvételeket.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.