Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,33 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
64,167 $

Csak semmi pánik: Kim Dzsongun él és virul

Az elmúlt hónapokban se híre, se hamva nem volt az észak-koreai vezetőnek, ezért sokan jogosan gondolták, valami probléma lehet a diktátor egészségével.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az elmúlt hónapokban se híre, se hamva nem volt az észak-koreai vezetőnek, ezért sokan jogosan gondolták, valami probléma lehet a diktátor egészségével.

Kim Dzsongunt néhányan halottként könyvelték el, miután május elseje óta nem szerepelt nyilvánosság előtt. A jelentések szerint egy életmentő szívműtéten eshetett át a vezető, amely sikerességéről ellentmondásos információk szivárogtak ki. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Távolléte alatt húga, Kim Jodzsong vette át az irányítást, azonban úgy tűnik, két hónapnyi pihenés után ismét aktivizálta magát. Ha hihetünk az észak-koreai hírügynökségnek, akkor Kim Dzsongun szerdán meglátogatta nagyapja, Kim Dzsongil sírját a Phenjan központjában lévő Kumuszan palotában.

https://liner.hu/koronavirus-vegul-kim-dzsongun-is-a-lezarasok-mellett-dontott/

Bár Kim Dzsongil 1994-ben elhunyt, őt tartják az örökös elnöknek, halála évfordulója pedig nemzeti ünnepnek számít az országban, amelyet egyetlen regnáló vezető sem hagyott még ki.

Kim Dzsongun magas rangú észak-koreai tisztek jelenlétében rótta le kegyeletét nagyapja előtt, az állami híradó természetesen élőben közvetítette a nagy eseményt.

Forrás: Reuters

Külföldi szakértők azonban furcsának találjak a videókat, mivel a helyi hatóságok nemrég rendelték el a kötelező maszkviseletet, a felvételen azonban senkin sem látható arcvédő. Úgy gondolják, hogy a közvetítést korábban vehették fel, ezért Kim Dzsongunt valódi honléte, valamint egészségi állapota továbbra is kérdéses.

Megjelent az Azahriah-film első előzetese

Egy teasert kaptunk az idén ősszel megjelenő filmhez.