Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Magas rangú ukrán katonákat vádolnak oroszok elleni népirtással

Az Orosz Nyomozó Bizottság 22 magas rangú ukrán katonát vádol a donbászi orosz ajkú lakosság elleni népirtással. 

...svg content...Fotó: Légitámadásban megsemmisült lakóház Donyeckben 2022. március 30-án. MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
Európa
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az orosz nyomozók 22 személyt, köztük Valerij Geletej volt ukrán védelmi minisztert és Viktor Muszenko ukrán vezérkari főnököt vádolták meg a donbásszi orosz ajkú lakosság elleni népirtással – közölte a RIA Novosztyival a Nyomozó Bizottság sajtószolgálata.

A vizsgálat során az ügynökség tisztviselői nagy mennyiségű dokumentumot és egyéb adatot elemeztek. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

„A bennük foglalt információk lehetővé tették, hogy a donbászi civilek halálában közreműködő magas rangú ukrán katonák közül az egyes vádlottakkal szembeni vádak körét kiterjesszék. A bizonyítékok alapján 22 személyt vádoltak meg az orosz ajkú polgári lakosság elleni népirtással“

– közölték. 

Az ügynökség hozzátette, hogy Alekszandr Basztrkin, a Nyomozó Bizottság elnöke operatív megbeszélést tartott Rosztovban, hogy megvitassák az ukrán nacionalisták által a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokban elkövetett bűncselekmények kivizsgálását.

Az ügynökség szerint az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban 590 ügyet indítottak. A vizsgálat teljes időtartama alatt több mint 169 ezer embert hallgattak ki, és több mint 42 ezer áldozatot.

„Az ügynökség vezetője utasította továbbá az orosz Nyomozó Bizottság jogi támogatásért és nemzetközi együttműködésért felelős igazgatóságát, hogy szervezzen együttműködést más államok illetékes hatóságainak képviselőivel a jelenlegi helyzettel kapcsolatos jogi kérdések feldolgozása érdekében“

– tették hozzá.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.