Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,94 Ft
Euró
387,77 Ft
Font
450,97 Ft
Bitcoin
60,762 $

Szilágyi Liliánának adott igazat a vizsgálóbizottság

Az úszószövetség bizottsága lezárta a meghallgatásokat, majd sajtótájékoztatót tartott, épp a budapesti vizes világbajnokság előtt 80 nappal.

Fotó: Szilágyi Liliána a riói nyári olimpia női 200 méteres pillangóúszásának elődöntője után a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 9-én. Szilágyi a tizedik helyen zárt. (MTI/EPA/Esteban Biba)
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Szilágyi Liliána és az édesapja közötti erőszakos cselekmények kivizsgálására hozták létre a testületet, az ügy kapcsán pedig Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke úgy nyilatkozott, hogy „derült égből villámcsapás” volt az Európa-bajnok ezüstérmes úszó kijelentése, amikor azt állította, hogy Szilágyi Zoltán fizikálisan és szexuálisan bántalmazta őt.

Dr. Papp Gábor, a bizottság elnöke szerint egy 16 oldalas jelentés jött létre, amely igazán alapos munkával készült el, hiszen szociológus, pszichológus, igazságügyi szakértő és gyermekvédelmi szakember is dolgozott a bizottságban.

Hangsúlyozta, hogy elfogulatlan és független beszámoló készült, valamint az ügyben érintettek mind megszólaltak a képviselők előtt, mint ahogyan Liliána korábbi edzői, klubtársai, úszótársai, illetve a fiatal lány pszichológusa is.

Hozzátette, hogy a rendelkezésükre álló bírósági ítélet kimondja, miszerint az apa Szilágyi Liliána irányában agresszív viselkedést tanúsított, amely Szilágyi Gerda fejlődését akadályozza, valamint meggyőződtek arról, hogy a sportoló állításai megfelelnek a valóságnak – számolt be az Origo.

A szexuális bántalmazásban nem foglalt állást a bizottság, mert véleményük szerint ahhoz rendőrségi eljárásra is szükség van, majd a tájékoztató végén bejelentették, hogy az elnökség elfogadta a javaslatokat, továbbá nemkívánatos személynek nyilvánították Szilágyi Zoltánt a MÚSZ rendezvényein.

Videón Mbappé érzelmes bejelentése, elköszönt a PSG-től

Egy ideje köztudott volt, hogy Mbappé nem marad Párizsban, és a Real Madridhoz igazol, akik ingyen szerezhetik meg a játékjogát a lejárt szerződése miatt.

A világ másik felén is sírnak Szoboszlai edzőjének távozása miatt (videó)

Jürgen Klopp úgy döntött, kiszáll a futballból, legalábbis egy időre biztosan, így hamarosan átadja a helyét.

A PSG már Mbappé búcsúztatására készül

A Paris Saint-Germain búcsúceremóniát szervez Kylian Mbappénak, melyre utolsó hazai bajnoki mérkőzésük után kerülhet sor.