Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,94 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,06 Ft
Bitcoin
59,250 $

Nagy-Britannia: az orosz erők „újraszerveződni és utánpótlást biztosítani“ vonulnak vissza

Az orosz erők súlyos veszteségeket szenvednek, és kénytelenek átszervezni egységeiket – közölte az brit védelmi minisztérium.

Fotó: Twenty20
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A csapatok visszatérnek Fehéroroszországba és Oroszországba, hogy „átszervezzék és újratöltsék“ a hadsereget, ami „további nyomást“ gyakorol a megrekedt logisztikára – vélik. 

Az orosz hadsereg a tegnapi isztambuli béketárgyalások azt mondta, hogy „drasztikusan“ csökkenteni fogja egyes régiókban a hadműveleteket, többek között Kijevben.  Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

„A súlyos veszteségeket elszenvedő orosz egységek kénytelenek voltak visszatérni Fehéroroszországba és Oroszországba, hogy újjászerveződjenek és utánpótlást szerezzenek“ – reagáltak a britek. 

„Ez a tevékenység további nyomást gyakorol Oroszország amúgy is feszült logisztikájára, és jól mutatja, hogy Oroszországnak milyen nehézségei vannak az Ukrajnán belüli előretolt területeken lévő egységeinek újjászervezésével“ – jelentették ki. 

„Oroszország valószínűleg továbbra is tömeges tüzérségi és rakétacsapásokkal fogja kompenzálni csökkentett szárazföldi manőverező képességét“ – mondták. 

„Az, hogy Oroszország kijelentette, hogy a donyecki és luhanszki offenzívára összpontosít, valószínűleg annak hallgatólagos beismerése, hogy egynél több jelentős előrenyomulási tengely fenntartásával küszködik“ – idézi a Sky News