Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
56,581 $

Elbukott az oroszok offenzívája az egyik legfontosabb területen?

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentése szerint az orosz erők az egyik legfontosabb területen látható módon szinte biztosan kudarcot vallottak.

...svg content...Fotó: Tüzérségi támadásban megsemmisült bevásárlóközpont romjai Kijevben 2022. március 21-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Rodrigo Abd
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, Oroszország úgy döntött, hogy megkezdi csapatai kivonását a kijevi területről, így erősen valószínűsíthető, hogy elmarad a főváros elleni offenzíva. Ez már pár napja előre sejthető volt, mert az ukrán erők nagyon hatékonyan zárták le a védelmi zónájukat, és az ellentámadásaik szintén sikeresek voltak.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma a legújabb hírszerzési frissítésében arról számolt be, hogy az orosz offenzíva szinte biztosan kudarcot vallott a kijevi körzetben, nem tudták bekeríteni a fővárost, ahol az elnök is tartózkodik. Soron kívül Alaptörvény-ellenesnek nyilvánították a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzést

A hírszerzés szerint azzal, hogy az oroszok csökkentik a katonai tevékenységüket Kijev körül, azt jelezheti, hogy belátták, elveztették a kezdeményezés lehetőségét a térségben – írja a Sky News. Ezzel együtt arra is figyelmeztettek, hogy az orosz hadsereg nagy valószínűség szerint északról keletre indulhat meg Donyeck és Luhanszk felé, hogy támogassák az ottani inváziót.