Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

A Batman beelőzte Az Igazság Ligáját, már 673 millió dolláros bevételnél jár

Csak úgy pörög a biznisz, a mozikasszáknál még mindig sorban állnak az emberek, hogy láthassák Batmant, a készítők pedig nem is lehetnének ennél boldogabbak.

New York, 2022. március 2. Robert Pattinson brit színész a Batman (The Batman) címû filmje bemutatóján New Yorkban 2022. március 1-jén. MTI/EPA/Jason Szenes
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

Korábban már pedzegettük, hogy vajon Bruce Wayne lehet-e az a hős, akire most a moziknak égető szüksége van, tippünk pedig beigazolódott: a Matt Reeves rendezésében készült film messze felülmúlt mindennemű várakozást, és jelenleg az előkelő második helyen szerepel a bevételi toplistán, közvetlenül Az elveszett város mögött.

A denevérember már a harmadik hétvégét nyomta le a mozikban, s bár a múlt hétvégén befolyó bevételek a felére csökkentek az előző héthez képest, még így is elmondható, hogy kiütéses győzelemmel tarolta le a DC másik blockbusterét, Az Igazság Ligáját. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

A Batman bőven felülmúlta a várakozásokat, és a hétvégén 25,3 millió dolláros bevétellel a második helyre került a Sandra Bullock és Channing Tatum főszereplésével készült Az elveszett város mögött, mely 31 millió dolláros bevételt generált, s megjelenése óta először taszította le a trónról Batman kalandjait.

Az összesítést tekintve pedig hihetetlen bevételekről beszélünk: Robert Pattinson első kalandja Batmanként globálisan 672,8 millió dollár bevételt generált a mozikban, s bár csak épp egy hajszálnyival, de megelőzte a 2016-ban debütált Az Igazság Ligáját, melynek összbevétele végül 657,9 millió dollárban állt meg.

Nyilvánvalóan nem mehetünk el amellett, hogy volt itt egy globális koronavírus-járvány, melynek okán a mozik a túlélésért küzdöttek, és még mindig nem tudni, hogy mikorra állhat vissza minden a régi kerékvágásba kereslet terén, ezért ha számításba vesszük, hogy a járványt megelőzően milyen összegeket generáltak a mozikban a nagyobb blockbusterek, láthatjuk, hogy a Batmannek bizony van még hova fejlődnie.

Főként azért, mert ha megnézzük például a koronavírus-járvány előtti DC-filmeket, úgymint a Wonder Woman (822 millió dollár), a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (873,6 dollár), A sötét lovag (1 milliárd dollár), a Joker (1,07 milliárd dollár), A sötét lovag feltámadása (1,08 milliárd dollár) és az Aquaman (1,14 milliárd dollár), láthatjuk, hogy jelentős különbségek vannak összbevétel tekintetében.

(Collider)

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.