Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,291 $

Oroszország egy esetben vetne be atomfegyvert, és el is mondták, mi az az eset

A Kreml szóvivője nagyon határozottan fogalmazott, amikor szóba került az atomfegyver használata, amitől sokan tartanak.

...svg content...Fotó: Az ukrán fegyveres erők önkéntes területvédelmi egységének egyik tagja őrt áll egy lezárt úton Kijevben 2022. március 28-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Lassan öt hete tart az ukrajnai háború, amit Oroszország indított el Ukrajna ellen. Rengetegen vesztették életüket az invázióban, köztük civilekkel és gyerekekkel. A Nyugat amiatt is aggódik, hogy az oroszok vegyi és biológiai fegyvereket vethet be, amivel átírnák a forgatókönyveket.

Emellett arról sem feledkezhetünk meg, hogy Oroszországnak atomfegyverei is vannak, melynek kapcsán a Kreml szóvivője az amerikai PBS-nek azt mondta, csak egy esetben vetnének be ilyen fegyvert. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A szóvivő azt mondta, Oroszország csak abban az esetben vetne be atomfegyvert, ha veszélybe kerülne az ország létezése – írja a Sky News. Dmitrij Peszkov gyorsan hozzátette, az ukrajnai művelet nem indokolja, hogy atomfegyvert is használjanak.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Peszkov elárulta, van egy biztonság koncepciójuk, ami nagyon világosan kimondja, hogy csak abban az esetben használhatnak nukleáris fegyvereket, ha az államuk, az országuk léte veszélybe kerülne. A háború elején Vlagyimir Putyin orosz elnök magas készültségbe helyezte országa elrettentő nukleáris erőit, ami komoly aggodalmat váltott ki, és rengeteg kritikát kapott emiatt Oroszország első embere.