Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,18 Ft
Euró
384,29 Ft
Font
451,71 Ft
Bitcoin
68,466 $

„Oroszország rosszabbul bánik a halott katonáival, mint az állatokkal”

Az ukrán elnök megjegyzései egy 90 perces Zoom interjú során hangzottak el, amelyet neves orosz újságírókkal készített.

...svg content...Alexander Szergejevics Fomenk orosz hadifogoly az ukrán hadsereg által szervezett sajtótájékoztatón Kijevben 2022. március 19-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Atef Szafadi
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkij azzal vádolta a Kremlt, hogy „semmibe veszi” mind az ukránok, mind az oroszok életét, hiszen az orosz erők megtagadták, hogy elszállítsák a háborúban elesett katonáik holttestét, amely arról árulkodik, hogy „rosszabbul bánnak a saját embereikkel, mint az állatokkal”.

„Először visszautasították a kérést, majd szemeteszsákot ajánlottak fel nekünk. Ilyet még akkor sem tesznek az emberek, ha egy kutya vagy macska pusztul el. Mégis mit gondolnak? Ha ez a hozzáállás a saját népükkel szemben, akkor hogyan bánhatnak bárki mással?” Soron kívül Mi történik az agyunkkal, amikor elkalandozunk? Itt a válasz

– mondta felháborodottan.

Hozzátette azt is, hogy hajlandóak kompromisszumot kötni Oroszországgal a Donbasz-régióra vonatkozóan, országa pedig semleges státuszt fogad el abban az esetben, ha az orosz haderő kivonul Ukrajnából – közölte az IBT.

Néhány órával később, a Roszkomnadzor közleményt adott ki, amelyben megtiltotta az orosz hírügynökségeknek az interjú közzétételét, a hivatal pedig hozzátette, hogy vizsgálatot indítottak az interjút leközlő csatornák ellen, hogy „megállapítsák a felelősség mértékét és válaszlépéseket tegyenek”.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja