Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,721 $

Újabb gyermekek haláláról számoltak be az orosz-ukrán háborúból

Az elmúlt négy hétben nagyon sok gyermek vesztette életét az invázióban, akiken már nem tudtak segíteni az orvosok.

...svg content...Fotó: A Kijev szomszédságában lévő Brovariból menekülő asszony sír egy buszban 2022. március 20-án. A településről 1600 embert, köztük 843 gyereket menekítettek ki. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Vadim Ghirda
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy gyerek halála is sok, de ennél sokkal több gyermekről van szó, akik elhunytak az elmúlt egy hónapban Ukrajna területén. Azzal, hogy Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen, borítékolható volt, hogy lesznek civil áldozatok.

Azzal azonban nem sokan számolhattak, hogy ennyi ideig tart a háború, és minden egyes nappal csak tovább nő a halálos áldozatok száma. Az ukrán elnök szerint már több mint 16 ezer katona esett el a háborúban, míg az oroszok messze kevesebb áldozatról jelentettek. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Az ukrán hatóságok közben megerősítették, hogy az ukrajnai invázióban eddig összesen 136 gyermek halt meg, és további 199 sérültről tudni – írja a Sky News. Arra azonban nem derült fény, hogy ezen közel 200 sérült gyermekből kik azok, akiknek esetlegesen súlyos vagy válságos az állapotuk. Pénteken az ENSZ 1081 civil halálát erősítette meg, mellettük 1707 sérülttel, akiknek szintén nem ismert az állapotuk.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A Ferencváros váratlanul kikapott a Paks otthonában, méghozzá 3-1-re, ami különösen nem volt benne a pakliban.

Lewandowski mesterhármassal válaszolt a Real Madridnak a Barcelona meccsén

Lewandowski mesterhármast szerzett a Barcelona legutóbbi mérkőzésén, így ismét 3 ponttal vezetnek a Real Madrid előtt.