Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Még mindig a Fidesz vezet az ellenzék előtt, de már csak 2 százalék a különbség

Közzétették a Republikon Intézet felmérését, melyből kiderült, a két hét múlva megrendezendő választások rendkívül szoros eredményekkel zárulhatnak.

...svg content...MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Republikon által ezer ember telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatásból megtudhattuk, a teljes népességen belül a Fidesz–KDNP 41, az Egységben Magyarországért 39 százalékon áll, míg a bizonytalanok aránya 16 százalékos – írta az ATV.

A kormánypártok támogatottsága 1 százalékponttal nőtt az előző méréshez képest, az ellenzéki összefogásé változatlan maradt. Ugyanez történt a pártválasztók körében is: jelenleg a Fidesz 49, az Egységben Magyarországért 46 százalékon áll.

Mindeközben kiderült, a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nem jutna be a parlamentbe, ha most tartanák az országgyűlési választásokat.

Ha ezen a héten választanánk, 67 százalék biztos elmenne szavazni,18 százalék valószínűleg elmenne, 8 százalék valószínűleg nem menne, 2 százalék biztos nem menne el voksolni, 5 százalék viszont nem válaszolt erre a kérdésre.

A választójoggal rendelkező állampolgárok 46 százaléka vezetné be az eurót, 31 százaléka nem. A fideszesek között többen vannak az euró ellen, míg az ellenzékiek négyötöde pártolja a bevezetést. 

A felmérésben résztvevők 57 százaléka szerint szövetségeseink Nyugaton vannak, 16 százalék ezzel nem ért egyet, de még a fideszesek közt is több a Nyugat-barát – olvasható a beszámolóban.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .