Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Nagyszámú fertőzöttet azonosítottak egy mezőkövesdi iskolában

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden közölte az MTI-vel, hogy egy járványgóc kialakulását érzékelte a helyi egészségügyi hatóság egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oktatási intézményben.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden közölte az MTI-vel, hogy egy járványgóc kialakulását érzékelte a helyi egészségügyi hatóság egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oktatási intézményben.

Ezt követően megerősítést nyert az országos tisztifőorvos, Müller Cecília részéről, hogy a tömeges fertőzés egy mezőkövesdi iskolában történt, méghozzá egy értekezletet követően. Egyelőre 21 embernél mutatták ki a koronavírus meglétét, amit javarészt kontaktlekövetés segítségével derítettek ki. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az esetre állítólag úgy derült fény, hogy egy néhány nappal ezelőtt megbetegedett pedagógus esetében kiderítették, hogy feltehetőleg egy korábbi, zártkörű értekezleten fertőződhetett meg a koronavírussal. A szokásos járványügyi protokollnak megfelelően, a szoros kontaktok megfigyelés alatt állnak, izolálni kell őket, és akiknél tünetek jelentkeztek, kórházba szállították őket.

Az NNK kihangsúlyozta, hogy a járványügyi készültség továbbra is érvényben van, és a fertőzés terjedésének megakadályozását célzó preventív szabályok betartása kiemelten fontos magunk és mások védelme érdekében. Ezen felül kiemelték, hogy mindannyian tartsuk be a távolságtartás szabályát, valamint a köhögési, tüsszentési etikett szabályait, mert a vírus köztünk lehet.

A mezőkövesdi járványgócban egyelőre főként Borsod megyeiek érintettek, de Heves megyei lakost is azonosítottak. Jelenleg három embert ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infektológiai osztályán.

https://liner.hu/koronavirus-nagy-segitseg-volt-hogy-biztos-alapokkal-vartuk-a-virust/

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.