Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,34 Ft
Euró
386,41 Ft
Font
451,19 Ft
Bitcoin
66,912 $

Az ukránok szerint több ezer mariupoli lakost az éhhalál fenyeget az oroszok miatt

A Kijevi Independent számolt be az egyik tisztviselő nyilatkozatáról, aki attól tart, hogy több menekült is éhen halhat a mariupoli lakosok közül, akiknek sikerült továbbállniuk.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Noha több millióan hagyták el Ukrajnát az oroszok inváziója miatt, még mindig rengetegen vannak az országban. Sokuk már napok vagy hetek óta nem tartózkodnának Ukrajnában, de nem tudnak elmenekülni.

Egyes városokat teljesen körbezárták az oroszok, és időről időre olyan jelentések érkeznek, hogy a humanitárius folyosók sem teljesen biztonságosak. Többen nem mernek útnak indulni, mert attól félnek, hogy velük is végeznek a megszállók. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: minimumra csökkent a túlélés esélye

Pavlo Khrilenko, a Donyecki Katonai-Polgári Adminisztráció vezetője már azt mondja, több ezer olyan mariupoli lakosról tud, akiknek noha sikerült elmenekülniük az orosz bombázások elől, éhen halhatnak a megszállt t Manhusiban és Melekinben.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A Sky News az ukrán jelentésekre hivatkozva arról számolt be, hogy az oroszok nem hajlandóak élelmet, vizet és biztonságos átjárást biztosítani. Ez pedig több ezer ember életét veszélyezteti, akik élelem és víz nélkül nem bírhatják az örökkévalóságig, miközben a béketárgyalások még mindig nem vezettek tűzszünethez.

Négy megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, heves zivatarok várhatók

A heves zivatarokat villámlás, de akár jégeső is kísérheti.

Verőcei halálos hajóbaleset: minimumra csökkent a túlélés esélye

A rendőrség tájékoztatója szerint már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán, miután nincs reális esélye annak, hogy ennyi idő u tán bárkit is élve találjanak meg az eltűntek közül.