Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az Egyesült Királyság szerint Moszkva részéről csak elterelés a béketárgyalás

A brit külügyminiszter szerint Putyin nem tett le eredeti tervéről, az egyezkedés pedig csupán időhúzás, hogy az orosz erők átszervezhessék soraikat.

...svg content...Fotó: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Elizabeth Truss brit külügyminiszter (b) és orosz hivatali partnere, Szergej Lavrov megbeszélésük elõtt Moszkvában 2022. február 10-én. MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata
Külföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Lizz Truss brit külügyminiszter arra figyelmeztetett szombaton, az ukrajnai konfliktus lezárását célzó béketárgyalások a szélsőségesebb orosz katonai manőverek elfedését szolgálhatják, miután az orosz erőknek nem sikerült elérniük a Moszkva által kívánt villámgyőzelmet.

„Nagyon szkeptikus vagyok. Azt látjuk, ez egy kísérlet arra, hogy az oroszok teret nyerjenek az újracsoportosításhoz. Az inváziójuk nem a tervek szerint halad. Attól tartok, a tárgyalás egy újabb elterelési próbálkozás és ködösítés” Soron kívül Elvenné a szavazati jogot a Jobbik azoktól, akik nem járták ki a nyolc osztályt

– nyilatkozta Truss.

A külügyminiszter megismételte a brit hírszerzés megjegyzését is, miszerint Putyin „egyre szélsőségesebb eszközökhöz” folyamodhat, és hozzátette, „láthattunk már elborzasztó atrocitásokat” – számolt be a Times of Israel.

Jim Hockhenhull, a védelmi hírszerzés főnöke pénteken arról beszélt, a Kreml nem érte el eredeti célját, meglepte az ukrán ellenállás mértéke és kitartása, és a saját maga által gerjesztett problémák sújtják.

„Oroszország most a felőrlés stratégiáját követi. Ez magába foglalja a tűzerő átgondolatlan és válogatás nélküli használatát, ami a polgári áldozatok számának növekedéséhez, az ukrán infrastruktúra megsemmisüléséhez és a humanitárius válság fokozódásához vezet”

– tette hozzá.

Truss kijelentette, bármilyen egyezség születik, az Egyesült Királyság kezeskedik érte, és hozzátette, Putyin „nem hitte el”, hogy a nemzetközi közösség olyan mértékű szankciókkal fog válaszolni, mint ahogyan tette.

A brit kormány a közelmúltban az orosz milliárdosokat vette célba, köztük a Chelsea Foodball Club tulajdonosát, Roman Abramovicsot. Truss elmondta, nehéz elképzelni a kivetett szankciók feloldását, és „ezek az oligarchák tették lehetővé Vlagyimir Putyin számára, amit csinál”.

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.

Meghalt egy csecsemő a francia partoknál

Egy menedékkérőket szállító hajó süllyedt el a francia partoknál, aminek következtében életét vesztette egy csecsemő.

Eltiltották az olasz vízilabda-válogatottat a magyarok elleni olimpiai botránymeccs után

Mindez azt jelenti, hogy az olasz válogatott nem indulhat a világkupában, amelynek divíziós I-es tornáját Újvidéken rendezik, többek között a magyar válogatott részvételével.