Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,70 Ft
Euró
390,01 Ft
Font
457,10 Ft
Bitcoin
69,216 $

Az orosz kormány „párhuzamos importot” fontolgat a vezető márkák kivonulása miatt

Az intézkedés különösen fontos a társadalmilag jelentős áruk, például a gyógyszerek, élelmiszerek és a gyermekeknek készült termékek szempontjából.

...svg content...Fotó: Pixabay
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Oroszország lehetővé tenné a kiskereskedők számára, hogy a védjegytulajdonos hozzájárulása nélkül importáljanak termékeket külföldről. Az „párhuzamos importok” ötlete azután merült fel, hogy számos világmárka – mint a H&M és Nike – felfüggesztette üzleti tevékenységét vagy leállította az országba irányuló exportot az ukrajnai invázióra reagálva.

A Sky News szerint az intézkedés mérlegelése azt tükrözi, hogy az orosz kiskereskedelmi szektort felforgatták a Nyugat gazdasági szankciói. Soron kívül Magyar Péter: ha rosszakat mondanék Oroszországról, elveszítenék minden támogatottságot

A Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat (FAS) azt közölte, a szervezet vezetője találkozott Oroszország vezető online kiskereskedelmi vállalata, a Wildberries igazgatójával, és a párhuzamos import legalizálásáról tárgyaltak. Mindkét fél abban bízik, a lépés pozitív hatással lesz a fogyasztókra és az orosz vállalkozásokra.

Tatyana Balalchuk, a Wildberries vezérigazgatója hozzátette, az intézkedés különösen fontos a társadalmilag jelentős áruk, például a gyógyszerek, élelmiszerek és a gyermekeknek készült termékek szempontjából.

Az orosz kormány egy sor támogató intézkedést javasolt, hogy ellensúlyozza a nyugati szankciók hatását, de továbbra is súlyos gazdasági válsággal néz szembe.

Tarsoly Csaba interjút adott: szerinte lett volna esély a Quaestor-kártalanításra

A Quaestor-per fővádlottja úgy látja, a csőddel ismert vállalkozók és cégeik jártak jól. De az interjúban azt is elárulta, hogy bár a Győri ETO mérkőzésén a botrány kirobbanása óta nem járt, figyelemmel kíséri szereplését.