Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,973 $

Hiába a pénzügyi ösztönzés, az amerikai vállalatok képtelenek növelni az olajtermelésen

Az amerikai vállalatok annak ellenére sem tudják növelni az olajtermelést, hogy az olajárak 2008 óta a legmagasabb szintre emelkedtek.

Pixabay
Észak-Amerika

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A jelenlegi helyzet rendkívül nehéz az olajipar számára, hiszen az emelkedő árak miatt a cégeknek növelniük kellene az olajtermelést, ez azonban nem lehetséges, mivel a járvány súlyosan érintette az ellátási láncokat – idézi Vicki Hollubot, az Occidental Petroleum Corp. amerikai olajtársaság vezérigazgatóját a CNBC.

Az olajtermelés növekedését hátráltató tényezők között említette még Hollub a munkaerő- és nyersanyaghiányt. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

A koronavírus-járvány teljesen megváltoztatta az energiaipart. Ha korábban minden az olajtermelés növelésére irányult, most a tőke ésszerű felhasználása a fő – jegyezte meg Hollub, hozzátéve: a vállalatok kénytelenek az adósság törlesztésére, az osztalékfizetésre, illetve a kiadások korlátozására összpontosítani.

Jennifer Granholm amerikai energiaügyi miniszter csütörtökön kőolaj-kitermelésük növelésére szólította fel az ágazat amerikai cégeit az ukrajnai háború és az orosz export ellen elrendelt amerikai embargó miatt feszült piaci helyzet enyhítése érdekében. Joe Biden amerikai elnök kedden jelentett be embargót az orosz kőolaj- és földgázexportra.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ultranagy felbontású agyi térkép segíthet megérteni az emberi öntudat rejtélyeit

A kutatók legfőbb célja az emberi tudatosságot lehetővé tevő mechanizmusok jobb megértése, valamint a kómában és vegetatív állapotban lévő emberek kezelésének fejlesztése.