Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,95 Ft
Euró
385,23 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
69,755 $

Orosz zsoldosok is harcolnak Ukrajnában, a kormány tagad

A legújabb hírszerzési adatok szerint orosz zsoldosok is vannak a térségben, akik segítik az orosz erőket az ukránokkal vívott háborúban.

...svg content...Fotó: Égő autó a bombatámadásban megrongálódott mariupoli gyermekkórháznál 2022. március 9-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A Sky News beszámolója szerint az ukrán védelmi minisztérium arról jelentett, hogy orosz katonai magáncégek tapasztalt zsoldosai is valószínűleg Ukrajnában harcolnak, ezzel is támogatva Vlagyimir Putyin invázióját.

A jelentésben foglaltak alapján azt mondják, hogy az orosz állam szinte biztos, hogy kiterjedt kapcsolatokat tart fent ezekkel a szervezetekkel, annak ellenére, hogy mindezt tagadják. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

A védelmi minisztérium hozzáteszi, ezek a szervezetek az orosz állam nevében járnak el, és emberjogi visszaéléseket követnek el, mint tették azt például Szíriában, Líbiában és Afrikában. A harcok jelenleg is zajlanak, immáron több mint két hete, és az oroszok továbbra sem tudták bevenni Kijevet, ami az egyik fő célpontjuk lehet.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.