Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Kenyér- és gyógyszerosztás közben öltek meg egy ukrán polgármestert Kijev közelében

Orosz katonai tűzbe került Hosztomel polgármestere, amit időközben az ukrán illetékesek meg is erősítettek.

...svg content...Fotó: Katonák segítenek a Kijev közelében lévő Irpinyből menekülő embereknek átkelni egy orosz légicsapásban lerombolt híd alatt kialakított átkelőn az Irpiny folyón 2022. március 7-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Roman Pilipej
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hosztomel egy közeli város Kijevhez, ahol jelenleg az elnök is tartózkodik, nem volt hajlandó igent mondani a kimenetékítésére, noha azt az USA is felajánlotta számára. Minden egyes pillanatban életveszélyben van, sokan vadásznak rá, vérdíjat tűztek ki a fejére, de a családja ugyancsak felkerült a listára.

Sok civil vesztette életét a lassan két hete tartó háborúban, ami még mindig nem ért véget. A Sky News arról számolt be, hogy az orosz erők lelőtték a hosztomeli polgármestert, nem messze Kijevtől. Hosztomel amiatt fontos célpontja az oroszoknak, mert van egy repülőtere, ami stratégiailag meghatározó. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Az USA azt fontolgatja, hogy légvédelmi rendszereket szállítson a NATO-nak az oroszok miatt

A hivatalos tájékoztatás szerint Jurij Prylypko akkor vesztette életét, amikor épp kenyeret és gyógyszereket osztogatott az ostrom területén élőknek. Ruszlan Karpenkommal és Ivan Zore-val szintén végeztek, akik a polgármesternek segédkeztek. A helyi tanács a közleményében azt mondta, hősként halt meg a polgármesterük, és a háború miatt csak később lehet megtartani a dísztemetését.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.