Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,754 $

Döbbenetes számokat állít Ukrajna az orosz halottakról

Az ukrán csapatok legfrissebb beszámolója az orosz oldalon bekövetkezett áldozatok, valamint az egyéb veszteségekre vonatkozó, előzetesen megbecsült számadatokat tartalmazza.

...svg content...Fotó: Ukrán katonák egy állítólagos orosz ügynököt visznek el egy járművel Kijevben 2022. február 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/AP/Efrem Lukackij
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az ukrán fegyveres erők rendszeresen számolnak be az országban fennálló aktuális állapotokról, továbbá a konfliktus során becsült orosz veszteségekről.

A legutóbbi, február 24 és március 5 közötti időszakra kiterjedő jelentés szerint mintegy 10 ezer orosz katona esett el, amely jóval meghaladja a Moszkva által megerősített 498 főt – derül ki a Sky News cikkéből.

Ukrajna becslése alapján az orosz veszteségek között szerepel még 269 harckocsi, 105 tüzérségi rendszer, 39 repülőgép, 40 helikopter, továbbá 409 jármű is.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.