Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,09 Ft
Euró
385,69 Ft
Font
451,30 Ft
Bitcoin
71,137 $

Újabb részletek a svéd légteret megsértő orosz vadászgépekről

A négy vadászgép csak rövid ideig tartózkodott a svédek légterében, akik nagyon komolyan veszik az ehhez hasonló helyzeteket.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Oroszországot szinte teljesen elzárták a levegőben Európában, pár nap leforgása alatt rendkívül kicsi lett a mozgásterük. Mint arról korábban már jelentettek, négy orosz vadászgép lépett be a svédek légterébe, és mindezt engedély nélkül.

A Balti-tenger felett suhantak át, amit a svéd fegyveres erők rögtön észleltek. A Guardian beszámolója szerint a svéd védelmi miniszter is gyorsan reagált a helyzetre, aki elítélte a történteket. Soron kívül Halálos verőcei hajóbaleset: így emelték ki a roncsot a Dunából (videó)

Később a svéd fegyveres erők megerősítették, hogy március 2-án négy orosz vadászgép hatolt be a légterükbe, majd a légierő gyors reagálású készenléti egysége felküldött pár JAS 39 Gripen típusú repülőt, amikkel dokumentálták az incidenst, és fényképeket készítettek az oroszokról.

Két orosz SU27-es és két SU24-es vadászgép hatolt be rövid időre a svéd légtérbe a Balti-tenger felett. A hadsereg közleménye szerint a jelenlegi helyzetet figyelembe véve nagyon komolyan veszik az incidenst, és amit Oroszország csinált, az szakszerűtlen és felelőtlen magatartásra vall. A behatolást a FlightRadar szintén észlelte, ahol ugyancsak dokumentálták az oroszok tettét.

Publicus: Karácsony Gergely magabiztosan vezet

A főpolgármester akkor is győzne, ha Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid visszalép egymás javára.

Halálos verőcei hajóbaleset: így emelték ki a roncsot a Dunából (videó)

Hivatalos felvételek láttak napvilágot a verőcei hajóbaleset után, miközben kiemelték a roncsot a Dunából.