Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,63 Ft
Euró
385,13 Ft
Font
450,71 Ft
Bitcoin
71,083 $

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta már 1 millió ember hagyta el Ukrajnát

Több mint 1 millió ember hagyta el Ukrajnát a háború kezdete óta, amit Oroszország indított meg.

...svg content...Fotó: Önkéntes segítők ételt kínálnak az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő embereknek Budapesten, a Nyugati pályudvaron 2022. március 2-án. MTI/Balogh Zoltán
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mindenki azzal számolt, hogy tömegével indulnak meg az ukránok a közeli országokba, ahol nincs háború. Magyarország azon országok közé tartozik, mely rövid időn belül rengeteget menekültet fogadott be, akik többek között orvosi ellátást is kapnak.

Jelen állás szerint az évszázad leggyorsabb menekülthullámával állunk szemben, és mindössze egy hét leforgása alatt az Ukrajnát elhagyók száma meghaladta az 1 milliót, amiről az ENSZ menekültügyi főbiztosa, Filippo Grandi számolt be. Várhatóan ez a szám csak tovább fog növekedni, míg az ukrán tisztviselők ma újra tárgyalóasztalhoz ülnek az oroszokkal, hogy tűzszünetet vagy békét kössenek.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Öt autó rohant egymásnak az M7-esen Törökbálintnál

Több autó is egymásnak rohant az M7-es autópályán Törökbálintnál, ami miatt az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.