Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,48 Ft
Euró
383,68 Ft
Font
450,38 Ft
Bitcoin
68,847 $

Rakétatámadás érte Kijevet, elmehet a fűtés a házakban

Az ukrán belügyminisztérium számolt be az újabb támadásról, amit az oroszok intéztek az ukránokkal szemben.

...svg content...Fotó: Cigazettázik egy férfi a lengyel-ukrán határnál lévő Medykában, mielőtt elindul harcolni Ukrajnába 2022. március 2-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Markus Schreiber
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Noha csütörtökön ismét béketárgyalásokat tartanak az oroszok és az ukránok, az orosz erők nem állnak le. Folytatódnak a támadások, sorra szedik az áldozataikat a katonák, mindkét oldalról.

Oroszország azonban messze kevesebb áldozatról számolt be ahhoz képest, mint amit Ukrajna állít az ellenség oldaláról. Nemrég ismét rakétatámadás érte Kijevet, ezúttal egy vasútállomás közelében történt a robbanás. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A detonáció hatására megszűnhet a központi fűtésellátás a főváros egyes részein, amiről a belügyminisztérium számolt be. A Sky News szerint jelenleg fagyos a hőmérséklet Kijevben, ami szintén nem könnyíti meg a helyiek életét, különösen abban az esetben, ha még fűtésük sem lesz.

A robbanás egy olyan területen következett be, aminek közelében több ezer ukránt evakuáltak vonatok segítségével. Arról jelenleg nincs információ, hogy a robbanásban megsérült-e a vasúthálózat, és vannak-e áldozatai az esti támadásnak.

FRISSÍTÉS: Ukrajna azt állítja, a robbanás nem a kijevi pályaudvar közvetlen közelében történt. Kiderült, hogy a robbanást nem közvetlenül az oroszok idézték elő, hanem azt egy orosz cirkálórakéta roncsai okozták.