Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Biden szerint Putyin káoszt szabadított Ukrajnára, de ennek meg fogja fizetni az árát

Joe Biden amerikai elnök ismét hangsúlyozta, hogy nem marad súlyos következmények nélkül Vlagyimir Putyin akciója Ukrajnával szemben.

...svg content...Fotó: A harkivi városháza romos épülete egy orosz rakétatámadást követően 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Szerhij Kozlov
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az USA jelentős számú katonai erőt küldött Európába az oroszok háborúja miatt
Az Egyesült Államok percről percre követi figyelemmel az eseményeket Ukrajnában, akiknek minden segítséget megadnak, és támogatják a NATO csapatait.

A NATO továbbra sem avatkozott bele az orosz-ukrán háborúba, ugyanakkor sokan pénzügyi és harci támogatást biztosítanak Ukrajnának, hogy meg tudják védeni magukat. Az oroszok a túlerő ellenére lassabban haladnak, és nagy veszteségekről írnak az oldalukról, többek között gazdasági szinten is. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az USA, mely már a légteret is lezárta az orosz gépek előtt, továbbra sem akar katonákat küldeni a frontra, mert tudják, hogy ezzel akár egy harmadik világháborút kockáztatnának meg. Joe Biden amerikai elnök azonban megerősítette, a NATO-szövetségesek védelme érdekében amerikai szárazföldi erőket, légi századokat és hajókat mozgósítottak Európában – írja a Sky News.

Az ExxonMobil kiszáll az utolsó olaj- és gázprojektből Oroszországban

Tették ezt többek között Lengyelország, Románia, Lettország, Litvánia és Észtország védelmének megerősítésére. Biden kiemelte, világossá tette mindenki számára, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei minden egyes centiméterét meg fogja védeni a NATO-országok területén belül, és kollektív védelmet mutatnak.

Biden egy hősiesen védekező ukrán népről beszélt, majd hozzátette, a következő napok, hetek és hónapok kemények lesznek számukra. „Putyin erőszakot és káoszt szabadított el, és bár a csatatéren nyerhet, hosszút távon magas árat fog fizetni ezért.”

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.