Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,968 $

A világ két legnagyobb konténerszállító társasága lépéseket tesz az orosz szankciók hatása miatt

A világ legnagyobb konténerszállító vállalatai átmenetileg leállítják az Oroszországból induló és oda tartó rakományok foglalását, mivel őket is befolyásolja a szankciók hatása.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A Maersk hajózási cég keddi közleménye szerint működésük stabilitására és biztonságára közvetlenül és közvetve is hatást gyakorolnak az orosz szankciók, így az Oroszországból induló és oda tartó új Maersk-foglalásokat ideiglenesen leállítják, amely alól csak az élelmiszerekkel, orvosi és humanitárius szállítmányokkal kapcsolatos rakományok képeznek kivételt.

A vállalatot mélységesen aggasztja a válság további eszkalációja Ukrajnában, emellett már most tapasztalják a globális ellátási lánc áramlására mért hatását, úgymint késések, a vámhatóságok általi rakomány-visszatartás a különböző átrakodási csomópontokon, továbbá egyéb kiszámíthatatlan működésre vonatkozó hatások. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A Mediterranean Shipping Company (MSC) szintén a mai naptól kezdve függeszti fel az Oroszországba tartó és onnan érkező összes rakományfoglalását, méghozzá az összes hozzáférési területre kiterjedően, amelybe beletartozik a Baltikum, a Fekete-tenger és a távol-keleti Oroszország is.

A hirtelen jött hideg is gondot okoz Kijevben, miközben orosz csapatok közelednek

A CNN World cikkéből kiderül, hogy az MSC továbbra is elfogadja, majd átvilágítás alá veti az alapvető fontosságú áruk, például élelmiszerek, orvosi felszerelések és humanitárius javak szállítására vonatkozó foglalásokat.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.