Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Oroszország figyelmeztette a Google-t, hogy korlátozza a „pontatlan” híradásait

Oroszország azt követeli a Google anyavállalatától, az Alphabettől, hogy korlátozza azokat a Google Ads reklámok részeként megjelenített híreket, amelyek az orosz csapatok veszteségeiről szólnak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nathana Rebouças
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Hétfőn az orosz állami médiahatóság, a Roskomnadzor levélben szólította fel a Google-t arra, hogy eltávolítsa a sértő anyagokat, továbbá megígérte, hogy blokkolni fog minden olyan internetes forrást, amely hasonló tartalmak híresztelését próbája meg kivitelezni.

A Reuters cikkéből kiderül, hogy döntésüket azzal indokolták, miszerint a források „pontatlan” információkat terjesztenek az orosz erők és az ukrán civilek által elszenvedett veszteségekről, ezáltal jogsértőnek minősülnek. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Továbbá Moszkva fokozta a hírmédiában és technológiai platformokon megjelenő narratívákra vonatkozó ellenőrzéseket, emellett mindent megtesz annak érdekében, hogy torzítsa és saját javára fordítsa az információkat, miközben orosz rakéták záporoznak az ukrán városokra.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.