Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

USA: a cél az orosz oligarchák fizikai vagyonának levadászása

A Biden-kormány és szövetségeseinek célja, hogy levadásszák az orosz oligarchák jachtjait és kúriáit is.

Fotó: Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Biden-kormány és szövetségesei szombaton bejelentették, hogy a következő cél, hogy a szankciókkal ne csupán az orosz bankrendszert, de a befolyásos orosz oligarchákat is megbénítsák azáltal, hogy felszámolják fizikai vagyonukat, vagyis jachtjaikat és kúriáikat.

A szombati közös nyilatkozatban kijelentették, hogy egy transzatlanti munkacsoportot hoznak létre a szankcionált személyek és vállalatok joghatóságukon belüli vagyonának levadászására és befagyasztására, mely kiterjed szinte minden nyugati vonatkozású tevékenységre. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

„A jachtjaik, a luxuslakásaik, a pénzük, de még azon lehetőségük után is fogunk menni, hogy a gyerekeiket nyugati főiskolákra küldhessék”.

Az Egyesült Államok, az Európai Bizottság, Franciaország, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Kanada korábban megállapodott arról, hogy egyes orosz bankokat kitárnak a SWIFT-ből, valamint az orosz központi bankot is szankcionálják.

A nagyszabású szankciókkal pedig az a célja a nemzetközi közösségnek, hogy „lefegyverezzék” Oroszországot, és véget vessenek az Ukrajna elleni inváziónak, melyben csütörtök hajnal óta már több civil is életét vesztette, az ukránok pedig folyamatosan menekülnek az országból a fegyveres konfliktus elől.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.

A nagybefektetőkkel való küzdelmek ellenére hatalmas nyereségről számolt be a Shell

Miközben az óriásvállalat a nagybefektetőkkel küzd az éghajlati kötelezettségvállalásokért, meglepő módon képes volt növelni nyereségét, ráadásul nem is kis mértékben.